pécs.web Meetup

A decemberi sikeres nyitórendezvény után januárban megrendezésre került a második felvonás. A Meetup célja, hogy összehozza azokat a pécsi fejlesztőket és designereket, akiket érdekel a web- és mobiltechnológia, akik szeretnének más szakmabeliekkel találkozni.
Az előadások elsősorban a webfejlesztés, a mobil- és webalkalmazás fejlesztés, a PHP, a JavaScript és a Java programozási nyelvek, a hozzájuk kapcsolódó keretrendszerek és fejlesztői eszközök, a modern design elvek, tapasztalatok és usability szabályok témaköreiből kerül ki.

Természetesen nem kerülnek kizárásra a tematikához lazábban kapcsolódó előadások sem - ha van egy érdekes témád, bátran jelentkezz előadónak Te magad is. A Meetup kitűnő alkalmat biztosít arra, hogy megismerkedjünk olyan kevésbé ismert, esetleg kísérleti technológiákkal, amelyek egyelőre nem tartoznak a mainstream területek közé, mégis nagy jövő áll előttük (pl. NoSQL, szerver oldali JavaScript, cross-platform mobil fejlesztés).

Kinek érdemes csatlakoznia a Meetuphoz?
  • Szerver és kliens oldali fejlesztőknek
  • Frontend pixel mágusoknak
  • Grafikusoknak, akik a webbel vagy felhasználói interfészekkel foglalkoznak
  • Rendszermérnököknek és rendszergazdáknak
  • Webes körökben mozgó vállalkozóknak és cégvezetőknek

A meetup hivatalos oldalát itt találod: http://www.meetup.com/pecs-web/

Az előadásokat a következő linken tudjátok megtekinteni: http://www.youtube.com/user/pecsWebMeetup

Lássuk az eddig történteket...

Web Meetup December

Mondovics Mihály: Összekapcsolt adatok

"Megpróbálom bemutatni mik azok az összekapcsolt adatok, hogyan érhetőek el és miért is annyira szuper dolog ha egy szolgáltató kiadja ilyen formában adatbázisát (vagy annak egy részét)."

Fincza András: Cross-platform játékfejlesztés JavaScript alapokon

"Sokan ábrándoztunk arról, hogy egyszer majd játékokat fogunk fejleszteni, azonban lekéstük a hőskorszakot, amikor egy-két ember csodákat tudott művelni. A szokások azonban változnak, a Facebook és az okostelefonok világában újra igény lett az egyszerűbb, háziprojektként is kivitelezhető játékokra.

Természetesen ma sem vagyunk könnyű helyzetben - a platformok diverzitása nehezíti meg a fejlesztők életét. Előadásomban a keresztplatformos játékfejlesztés előnyeiről és buktatóiról fogok beszélni, valamint bemutatok néhány ígéretes eszközt, amellyel HTML5-ben írt játékainkat egyszerre terjeszthetjük webalkalmazásként és natív mobilalkalmazásként is."

Tamás Árpád: Behavior Driven Development Specflow-val

"Sokak számára ismerős lehet a szituáció, amikor egy látszólag elkészült termék tesztelésre, vagy rosszabb esetben éles üzembe kerül és az első visszajelzések után az ügyfél/szervező/fejlesztő a fejéhez csap:

"Jaj, erről az esetről megfeledkeztünk! És Arról is! És ezt miért nem fejlesztetted bele? Mert ezt nem mondtad!"

Az elfelejtett szélső esetek pótlása közben aztán megesik, hogy az előzőleg már jól működő dolgok egyszer csak elromlanak és az is kezd nehezen követhetővé válni, hogy tulajdonképpen mit is kellene tudnia a rendszernek. A hasonló szituációk elkerülésében tud sokat segíteni a példákon keresztül történő specifikálás (Specification-by-example) és az így rögzített példáknak való megfelelés automatizált ellenőrzése. Az előadás erről - az első látásra talán furcsának tűnő - világról ad egy kis ízelítőt. A bemutatott eszköz ugyan .Net alapú, de a téma platformfüggetlen, így azoknak is hasznos lehet, akik más környezetben dolgoznak."

Web Meetup Január

Juhász Márton: Agilitás kicsiknek

"Kis vállalat vagyunk, és a legelejétől igyekszünk agilis módszertanok alapján szervezni a céget. Az eddig megtett útról szeretnék beszélni, mik voltak a buktatók, és miért jó, hogy a cég kultúrájába már akkor beépült a szemléletmód, amikor még nem volt szükség 10 ember menedzselésére."

Fincza András: Egy kis refactoring

"Bemutatok egy egyszerű, de életszerű példát a refactoringra, PHP nyelven, kihasználva a PhpStorm IDE refaktorálási funkcióit."

Antal László: A Chrome bővítményekről röviden

"Miért jobb Chrome bővítményeket írni? A Chrome nyújtotta extra funkciók bemutatása web-alkalmazásokhoz, példákkal (browser action, notification, content script, stb.)15 percben."

Herczeg Norbert Csaba:Webalkalmazás készítése a modern keretrendszerek világában

"Meg szeretném ismertetni a nézőközönséggel a PHP és a JavaScript világának néhány olyan újdonságát, ami segít gyorsabban és hatékonyabban fejleszteni alkalmazásainkat. Az említésre kerülő technológiákat egy egyszerű gyakorlati példán keresztül szemléltetem majd."


Támogatók:

Ossza meg ismerőseivel:
Iwiw Facebook Twitter Tumblr Google